Αμύγδαλα Ωμά Φυρανιά Ισπανίας

Αμύγδαλα Ωμά Φυρανιά Ισπανίας

Τα αμύγδαλα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά είδη ξηρών καρπών. Μία μερίδα (περίπου 20 αμύγδαλα) είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και   σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχουν ωφέλιμα μονό-ακόρεστα λιπαρά και δεν έχουν χοληστερόλη. Τέλος είναι πλούσια σε ασβέστιο. Μία μερίδα περιέχει τόσο ασβέστιο, όσο και ¼ του φλιτζανιού γάλα. Όλα τα παραπάνω συστατικά καθιστούν τα αμύγδαλα ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας. Μειώνουν την κακή χοληστερόλη, προστατεύοντας έτσι τα τοιχώματα των αρτηριών από βλάβες και μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακή προσβολής. Εξαιτίας της ποσότητας ασβεστίου και φωσφόρου που περιέχουν βοηθούν στην οικοδόμηση γερών οστών και δοντιών. Επίσης, η μέτρια κατανάλωση αμύγδαλων – έως 2 μερίδες την εβδομάδα – βοηθά στην απώλεια βάρους.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΙΣΠΑΝΙΑ