Μοσχοκάρυδο Αλεσμένο

Μοσχοκάρυδο Αλεσμένο Μοσχοκάρυδο Αλεσμένο Μοσχοκάρυδο Αλεσμένο
Μοσχοκάρυδο Αλεσμένο Μοσχοκάρυδο Αλεσμένο

Το μοσχοκάρυδο είναι μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς. Έχει διαπεραστικό άρωμα και έντονη, σχεδόν γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία και στη μαγειρική. Καρυκεύει πιάτα με κρέας, λουκάνικα, διάφορες σάλτσες, μηλόπιτες, φαγητά με σπανάκι, κουνουπίδι, σαλιγκάρια, ομελέτες, καθώς και διάφορα λικέρ. Το μοσχοκάρυδο δεν πρέπει να λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις καθώς είναι παραισθησιογόνο και τοξικό. Μια πρέζα είναι αρκετή.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ