ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ 500ΓΡ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ 500ΓΡ

Κωδικός: 001627
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
2.50€

Συστατικά: Πρόβειο γάλα, αλεύρι, αλάτι.
Χωρίς συντηρητικά – Διατηρείται σε μέρος σκιερό και δροσερό, μακριά από δυσάρεστες οσμές
Συσκευασία: 500 gr

 

Διαθρεπτική αξία:  ενέργεια 371, αλάτι (%) 2,32, υδατάνθρακες (%) 70,2 g, Πρωτεΐνες (%) 15,3 ,
Λίπος (%) 3,18, Εδώδιμες ίνες (% ) 2,7, Κορεσμένα Λιπαρά (%) 1,25, Σάκχαρα (%) 1,1

Βράζει σε 15 λεπτά

Λίγα λόγια για τον τραχανά:

Τα χοντραλεσμένα δημητριακά είναι γνωστά από την αρχαιότητα ως βασική, αλλά παράλληλα πρόχειρη και εύκολη επιλογή της καθημερινής παραδοσιακής διατροφής. Οι πρώτοι άρτοι που παρασκευάστηκαν στην ιστορία του πολιτισμού δεν ψήνονταν στο φούρνο αλλά ξεραίνονταν στον ήλιο.
Αυτή η πρώτη λογική του ξεραμένου ζυμαριού αποτελεί και το πρώτο ζυμαρικό. Κι ενώ στις μέρες μας τα απλά ζυμαρικά και το ρύζι έχουν πρωταγωνιστική θέση στο εβδομαδιαίο τραπέζι, σιγά – σιγά παρατηρούμε τα χονδροαλεσμένα δημητριακά να παίρνουν ξανά μία σημαντική θέση ανάμεσα στα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, καθώς διαπιστώνεται η μεγάλη θρεπτική αξία και τα οφέλη τους στην υγεία του ανθρώπου.
Ο τραχανάς είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες και χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό.
Επειδή παρασκευάζεται από γάλα, έχει θρεπτική αξία ανάλογη με αυτήν του κρέατος. Τρεις μικρές κούπες αντιστοιχούν σε ένα πλήρες γεύμα, δίνοντας στον οργανισμό όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει.
Τα λιπαρά του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά ούτε έχει υψηλά ποσοστά χοληστερόλης, οπότε μπορεί να καταναλωθεί άφοβα ακόμα και από τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις εγκύους.
Έχει αρκετά μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών που είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την υγεία του εντέρου.
Είναι καλή πηγή μαγνησίου, ασβεστίου αλλά και απορροφήσιμου σιδήρου (αιμικού σιδήρου) λόγω του γάλακτος που περιέχει.

Μην διστάζετε λοιπόν να καταναλώσετε τραχανά είτε σε σούπα, είτε σαν συνοδευτικό στα κρεατικά ή στα ψαρικά σας. Οι συνταγές παρασκευής του είναι αμέτρητες και καλύπτουν κάθε γούστο!
Η διατροφή των Ελλήνων τα παλαιότερα χρόνια, βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτό το εξαιρετικά θρεπτικό ζυμαρικό και δικαίως. Σήμερα, η καινούρια κουζίνα τον έβγαλε από την λήθη και την αφάνεια και τον κατατάσσει πια στα «γκουρμέ» ζυμαρικά.

Πηγή: diaitologia.gr

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΕΛΛΑΔΑ