Το πεπόνι έχει καταγωγή από την Ασία και η καλλιέργειά του απαιτεί ζεστό και υγρό περιβάλλον. Οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις στην παραγωγή πεπονιών θεωρούνται η Κίνα και η Ισπανία, ενώ στην Ελλάδα ευδοκιμεί κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Το αποξηραμένο πεπόνι είναι πλούσιο σε: Βιταμίνη Α και C, Βιταμίνη Β6 και B-καροτίνης, Κάλιο, Νιασίνη, Ασβέστιο, Φώσφορο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΠΕΠΟΝΙ, ΜΕΤΑΘΕΙΩΔΕΣ ΝΑΤΡΙΟ (Ε223), ΑΡΩΜΑ ΠΕΠΟΝΙ, ΚΙΤΡΙΚΟ ΟΞΥ (Ε330).
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΤΑΫΛΑΝΔΗ