Δροσιστικό ρόφημα με πεπόνι, αγγουράκι και μέντα

Υλικά

  • 1 πεπόνι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 αγγουράκι, το μισό ψιλοκομμένο και το άλλο μισό σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα φρέσκα φύλλα μέντας
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό λάιμ και 1λάιμ σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
  • 1 δάχτυλο τζιν (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το πεπόνι, το ψιλοκομμένο αγγουράκι και την μέντα έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Στραγγίζουμε με μια λεπτή σήτα μέσα σε μια μεγάλη κανάτα.

- Προσθέτουμε το χυμό του λάιμ και τις φέτες από το αγγουράκι. Παγώνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι 12 ώρες. Πριν το σερβίρισμα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε πάνω σε πάγο και γαρνίρουμε με τις φέτες του λάιμ. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε ένα δάχτυλο τζιν.