Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 29.90€ και βάρους μέχρι 3.5 κιλά

ΚΑΦΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΩΜΟΣ

Κωδικός: 00432
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Βάρος:

Ο πράσινος καφές προέρχεται από κόκκους καφέ, όπως και ο κανονικός καφές, µε την διαφορά ότι δεν είναι τόσο επεξεργασμένος. Ο πράσινος καφές δεν είναι «ψημένος» με αποτέλεσμα να κατακρατούνται πολλά βιοενεργά συστατικά τα οποία συμβάλλουν στην καύση του λίπους. Το χλωρογενικό οξύ το οποίο περιέχεται µόνο στον πράσινο καφέ, αποδείχθηκε ότι δημιούργησε ένα ιδανικό περιβάλλον για την καύση του λίπους, καθώς αυξάνει τον µεταβολισµό των υδατανθράκων και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίµα. Έτσι η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν χλωρογενικό οξύ είναι ιδανική σε άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, από διαβήτη και στην παχυσαρκία. Η καφεΐνη που επίσης περιέχεται στον πράσινο καφέ έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον µεταβολισµό και την ενέργεια του ανθρώπινου οργανισμού.  Τα συστατικά αυτά περιέχονται σε πολύ μικρότερα ποσοστά στον πράσινο καφέ από ότι στον καφέ που παρασκευάζεται υπό κανονικές συνθήκες.

Όπως προαναφέρθηκε, οι κόκκοι του πράσινου καφέ περιέχουν χλωρογενικό οξύ σε υψηλές συγκεντρώσεις, το οποίο παρουσιάζει εξαιρετική αντιοξειδωτική ικανότητα.Σημαντικότατη είναι η ικανότητά του να επιβραδύνει σε μεγάλο βαθμό την απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα ενώ παράλληλα αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, εκτινάσσοντας τις καύσεις λίπους.

Ειδικές Προφυλάξεις & Προειδοποιήσεις

Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η κατανάλωση πράσινου καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού καθώς υπάρχουν ανεπαρκή δεδομένα για την ασφάλεια της χρήσης του.

Αγχώδεις Διαταραχές: Η καφεΐνη που περιέχεται στον πράσινο καφέ ενδέχεται να προκαλέσει εντονότερες εκδηλώσεις άγχους.

Αιματολογικές διαταραχές: Είναι ανησυχητικό ότι η καφεΐνη που περιέχεται στον πράσινο καφέ μπορεί να επιδεινώσει τις αιματολογικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της κύησης.

Διαβήτης: Σύμφωνα με μερικές έρευνες η καφεΐνη που περιέχεται στον πράσινο καφέ μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται τη γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα: μπορεί να προκαλέσει αύξηση όσο και ελάττωση στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επομένως, επιβάλλεται η κατανάλωση να γίνεται με προσοχή από άτομα που πάσχουν από διαβήτη και να ελέγχεται τακτικά η τιμή του σακχάρου στο αίμα.

Διάρροια: Η καφεΐνη που περιέχεται στον πράσινο καφέ όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Η καφεΐνη που περιέχεται στον πράσινο καφέ, ειδικά όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει διάρροια και να επιδεινώσει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου (π.χ. σπαστική κολίτιδα).

Γλαύκωμα: Δεδομένου ότι η λήψη καφεΐνης που περιέχεται στον πράσινο καφέ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, η επίδραση της καφεΐνης στην αύξηση της πίεσης των οφθαλμών  είναι μικρότερη.

Μείωση Οστικής Πυκνότητας (Οστεοπόρωση):  Η καφεΐνη που προέρχεται από τον πράσινο καφέ, και άλλες πηγές μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του ασβεστίου που αποβάλλεται στα ούρα. Αυτό μπορεί να ελαττώσει την οστική πυκνότητα. Άτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση θα πρέπει να λαμβάνουν ποσότητα καφεΐνης λιγότερο από 300mg την ημέρα (περίπου 2-3 κούπες καφέ την ημέρα). Η απώλεια του ασβεστίου αντισταθμίζεται με τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου.

Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και με κληρονομική δυσχέρεια στο φυσιολογικό μεταβολισμό της βιταμίνης D από τον οργανισμό, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με την χρήση καφεΐνης.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Οι πληροφορίες που δίνονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές ή γενικότερα συμβουλές για θέματα υγείας, o μόνος αρμόδιος για τις οποίες είναι ο προσωπικός σας γιατρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ