Η πάπρικα προέρχεται από ένα συνδυασμό πιπεριών – πράσινες, κόκκινες, γλυκές και καυτερές. Η γεύση της ποικίλει ανάλογα με τις πιπεριές από τις οποίες προέρχεται. Μπορεί να είναι γλυκιά και ήπια ή καυτερή και πικάντικη. Ανάλογα με το χρώμα, τη γεύση, το άρωμα, αλλά και την καθαρότητά της, η πάπρικα ανήκει σε ορισμένες διαβαθμίσεις (ASTA). Η πάπρικα με το πιο φωτεινό χρώμα ανήκει στον υψηλότερο βαθμό ASTA και είναι πιο ακριβή. Χρησιμοποιείται στο φαγητό για να δώσει γεύση αλλά και χρώμα. Πασπαλίστε τα αυγά – βραστά ή μάτια – με πάπρικα αντί για πιπέρι. Προσθέστε τη στο ρύζι, στις πατάτες, στο κοτόπουλο, στη γαλοπούλα, στο ψάρι, στις γαρίδες και στην ψητή φέτα.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΕΚΤΟΣ Ε.Ε