Το μαχλέπι είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από τους σπόρους ενός είδους αγριοκερασιάς. Για να πάρουμε το μαχλέπι οι σπόροι σπάζονται για να εξαχθεί ο πυρήνας του σπόρου, ο οποίος όταν είναι φρέσκος έχει μαλακή, μαστιχώδη υφή. Στη συνέχεια ο πυρήνας αλέθεται σε σκόνη και είναι έτοιμος για χρήση. Η γεύση του θυμίζει πικραμύγδαλο και κεράσι. Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες για να τονίσει τη γεύση παραδοσιακών γλυκισμάτων. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται κυρίως σε τσουρέκια, βασιλόπιτες και κουλουράκια.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΤΟΥΡΚΙΑ