Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό σε μορφή κόκκινης σκόνης που προέρχεται από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria, ενός φυτού που φύεται στη Μέση Ανατολή και στις περιοχές γύρω απ’ τη Μεσόγειο. Οι καρποί αλέθονται μέχρι να μετατραπούν σε μια κοκκινωπή σκόνη και μετά αναμιγνύονται με αλάτι. Το τριμμένο σουμάκ έχει πλούσιο άρωμα, γεύση ελαφρώς ξινή που θυμίζει λεμόνι και είναι ελάχιστα καυτερό. Συχνά χρησιμοποιείται αντί για ξύδι ή λεμόνι. Ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα, το ψάρι, το ρύζι και τα ρεβίθια.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΤΟΥΡΚΙΑ