Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 29.90€ και βάρους μέχρι 3.5 κιλά

Πληροφορίες

 

Όλα τα μυρωδικά βότανα και μπαχαρικά προσθέτουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά μας. Πώς μπορούμε λοιπόν να τα συντηρήσουμε σωστά, ώστε να διατηρήσουν στο ακέραιο τη γεύση και το άρωμά τους;

ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ:

Τα μπαχαρικά είναι αρκετά ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου, ωστόσο αν δεν αποθηκευτούν σωστά χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους. Για να διατηρηθούν αναλλοίωτα καλό είναι να τοποθετούνται μέσα σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και να φυλάσσονται σε περιβάλλον μακριά από τον ήλιο και την υγρασία.

Σε ποιο στάδιο του μαγειρέματος πρέπει να προστίθενται τα μπαχαρικά;

Σε φαγητά που έχουν μεγάλη διάρκεια μαγειρέματος, τα μπαχαρικά καλό είναι να προστίθενται μία ώρα ή και λιγότερο πριν το σερβίρισμα. Αν τα μπαχαρικά μαγειρευτούν για πολύ ώρα μπορεί να δώσουν υπερβολικά βαρύ άρωμα και γεύση στο φαγητό.

Ποια μπαχαρικά έχουν έντονη γεύση;

Τα μπαχαρικά σε σκόνη δίνουν σαφώς πιο έντονη και πλούσια γεύση σε σχέση με αυτά στην αρχική τους μορφή. Βέβαια, η επιλογή είναι καθαρά θέμα γούστου!

Υπάρχουν κατάλληλα μπαχαρικά για κάθε σάλτσα;

Για τις κόκκινες σάλτσες, προτιμότερο είναι ένα μείγμα πιπεριών, κανέλλα, πιπερόριζα, μπούκοβο καυτερό ή γλυκό, αλλά και πάπρικα καπνιστή.

Για γλυκόξινες σάλτσες το ειδικότερο μπαχαρικό, κατά τη γνώμη μας, είναι το σουμάκ.

Πολύ ωραία ιδέα, επίσης, για σάλτσα διαίτης είναι η μουστάρδα σε σκόνη ανακατεμένη με λίγο λαδάκι, πιπέρι μαύρο και σκόρδο.