Το μπαχάρι είναι ο αποξηραμένος καρπός ενός αειθαλούς τροπικού δέντρου που είναι αυτοφυές στη Τζαμάικα, Κούβα, Γουατεμάλα, Ονδούρα και στο Νότιο Μεξικό. Λέγεται έτσι γιατί το άρωμά του θυμίζει συνδυασμό διαφόρων μπαχαρικών, κυρίως κανέλλας, μοσχοκάρυδου και γαρύφαλλου. Το τριμμένο μπαχάρι καρυκεύει λουκάνικα, χοιρινό, μαρινάδες για κρέας και κοτόπουλο. Αρωματίζει σάλτσες και πίτες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κομπόστες, κέικ και μπισκότα.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΜΕΞΙΚΟ