Η αποξηραμένη καρύδα προέρχεται από καρύδες που καλλιεργούνται στα τροπικά κλίματα των Φιλιππίνων, της Σρι Λάνκα και της Ακτής του Ελεφαντοστού. Οι καρποί ψήνονται στον ατμό και μετά αποξεραίνονται. Η καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Η αποξηραμένη καρύδα είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της ινδικής κουζίνας. Χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία μιας ποικιλίας ειδών ζαχαροπλαστικής, ιδιαίτερα για τη διακόσμηση κέικ και γλυκών. Επίσης είναι ιδανική ως προσθήκη στα δημητριακά και στις σαλάτες φρούτων.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ